december 5, 2021

Leder du efter et stort udvalg i e-væsker?

Salget af e-cigaretter og e-væske er steget meget markant i Danmark i de seneste år. Mange har fået øjnene op for denne alternative måde at ryge på – og det er der mange gode grunde til.

En af grundene er faktisk almindelige cigaretter. Der hersker ingen tvivl om, at cigaretter er usunde – utallige videnskabelige undersøgelser har påvist dette for mange år siden. Selv om mange stadig nyder at ryge en cigaret, er det ikke godt for helbreddet. Der er også stor enighed om, at cigaretrøg ikke lugter godt – og denne lugt sætte sig i vores tøj, vores hår og – ikke mindst – i vores hjem.

En sidste – og ikke uvæsentlig – ulempe er, at cigaretter er blevet meget dyre.

Ved at anvende en e-cigaret med e-væske undgås mange af disse ulemper. Der er vist ingen forskere, der tør påstå, at det er helt uskadeligt at anvende e-væske i stedet for tobak, men undersøgelser har vist, at der i e-væske er op til 95% mindre skadelige stoffer i forhold til tobak.

Samtidig er der ingen lugtgener ved at anvende e-cigaretter med e-væske. I modsætning til cigaretter er det ikke røg, du pustes ud, men derimod damp – og denne fordamper uden at efterlade lugt i for eksempel tøj og hår.

En sammenligning af priser på cigaretter og e-væske viser hurtigt, at e-cigaretter ikke belaster økonomien i samme grad som almindelig cigaretter.

 

E-væske – hvad er det egentlig?

 

En e-cigaret består af en tank med en fordamper (også kaldet forstøver) og et batteri. I tanken fylder man sin e-væske og lukker denne. Tanken påsættes batteriet, der leverer strøm til fordamperen og dette afgiver den damp, der minder om cigaretrøg både af udseende og oplevelsesmæssigt.

E-væsken er sammensat af tilsætningsstoffer som propylenglycol og glycerin. Disse tilsættes forskellige smagsstoffer (aromaer) og eventuelt nikotin.

 

Udvalget af e-væsker er enormt stort. Besøg Eclshop.dk og lad dig inspirere til at finde dine favoritter. Her vil du finde mange e-væsker fra mange producenter – og mange forskellige smagsvarianter. Du vil måske lade dig inspirere af noget, der minder om den tobakssmag, du kender. Måske bliver du hurtigt lidt modigere og får lyst til at afprøve e-væske med smag af lakrids, mentol, jordbær, vanille eller noget helt andet.

Er du først begyndt at anvende e-væsker, vil du erfare, at de forskellige smagsvarianter giver forskellige oplevelser – og kan anvendes alt efter dit humør og din lyst.

 

E-væske – til rygestop eller til nydelse

 

Når du har fundet en eller flere smagsvarianter, som du har mod på at prøve, skal du også tage stilling til, om din e-væske skal indeholde nikotin. Hvis du har røget cigaretter på daglig basis, vil det måske være smart at starte med en e-væske med nikotin. Det vil gøre det lettere at ligge cigaretterne på hylden og overgå til e-cigaret. Herefter kan mængden af nikotin langsomt neddrosles, så du ender med lidt eller slet ingen nikotin.

 

Nogle drosler hurtigt ned for nikotinen og ender helt uden. Herefter er de i stand at ligge også e-cigaretten på hylden – og er færdige med at ryge. Mange – og det er nok de fleste – sætter nikotinindholdet ned til et mindre niveau – og kan holde dette niveau. Herefter bruges e-cigaretten i stedet for almindelige cigaretter, når man får lyst til at bruge den i en pause, efter en god middag eller til aftenhyggen med en god film.

 

Du finder hurtigt din favorit indenfor e-væske. Det kan være, du finder den så god, at du holder dig til den – eller du finder måske en, der passer dig først på dagen og en anden, som du nyder bedst om aftenen. Mulighederne er utallige og det er kun din egen eventyrlyst, de sætter grænser for, hvad det kan ende med.